Ima još Dodika u ovoj državi koji će biti procesuirani

Milorad Barašin

Milorad Barašin

Ko je krivac za hapšnje Ejupa Ganića u Londonu, šta radi Državno tužilaštvo, zašto istraga u slučaju Dobrovoljačka nije okončana, bile su neke od tema “Dnevnika D” na “Federalnoj TV”, u kome je gost bio glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin.

Tužilac Barašin je između ostalog odgovarao i na pitanja o pritiscima korumpiranih bh. političara i prijetnji upućenih državnom tužilaštvu, sklanjanju mnogobrojnih predmeta u ladicu, istrazi u slučaju Milorada Dodika, aferi “Reket”, te o propaloj akciji u Gornjoj Maoči.

Kao nevjerovatna zvučala je izjava glavnog tužioca Tužilaštva BiH da je zapravo profesionalac nedavno provalio u njegovu stan i ukrao mu laptop, a tu je tvrdnju potkrijepio time da je lopov na stolici za njegovim radnim stolom ostavio razglednicu sa slikom njegove kćerke, što prema Barašinu predstavlja jasno upozorenje.

Govoreći o istrazi u slučaju Milorada Dodika, od glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milorada Barašina mogla se čuti i nevjerovatna rečenica koja zapravo premijera Republike Srpske oslikava kao primjer osobe protiv koje će se voditi i zaključiti istraga:

“Ima još Milorada Dodika u ovoj državi koji će biti procesuirani i protiv kojih se istrage vode…”

ftv / bih-x.info

Posted by on 2010-03-07. Filed under Izdvojeno. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login