Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH prezentira analizu stanja djece u obrazovanju

BiH, djeca, školaPovodom obilježavanja 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta, Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH prezentirat će danas u Sarajevu “Analizu stanja prava djece i njihove implementacije u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja”.

Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH – Odjel za prava djeteta, uz podršku “Save the Children Norway” – Regionalni ured u Sarajevu, u 2011. provela je istraživanje o stanju u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini, s posebnom pažnjom na jednak pristup i mogućnost za predškolsko obrazovanje svakog djeteta bez diskriminacije na bilo kojoj osnovi.

U skladu sa zatečenim stanjem Institucija ombudsmena uputila je dvije posebne i 17 generalnih preporuka nadležnim vlastima za obrazovanje i odgoj, saopćeno je iz Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH.

Posted by on 2011-11-18. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login