Internacionalni fotosusreti na Uni 12. i 13. maja

UnaUnsko-sanski kanton će tokom vikenda biti domaćin internacionalnih fotosusreta na Uni.
Radi se o tradicionalnim, šestim susretima fotografa iz BiH i susjednih zemalja čiji je osnovni cilj druženje i promocija prirodnih bogatstava ovog dijela BiH.

S obzirom na ljepotu i prepoznatljivost, u objektivu fotografa najčešće se nađu slapovi Une i stari gradovi.

Otvaranje 6. internacionalnih fotosusreta najavljeno je za 12. maj na starom ostrožačkom gradu kod Cazina gdje će fotografi imati dosta materijala, s obzirom na to da se u dvorištu ovog srednjovjekovnog grada i dvorca nalazi park skulptura nastalih tokom decenija rada Kolonije skulptora.

Udruženje “Infokult” Bužim kao organizator manifestacije potrudilo se da pripremi i druge sadržaje koje će ponuditi prvog dana susreta na Ostrošcu.

Nakon Ostrošca, planiran je obilazak i fotografiranje starog grada Stijena u Cazinu, a potom Bosanske Otoke i Bosanske Krupe gdje će biti otvorena izložba fotografija.

Drugog dana susreta 13. maja fotografi će se posvetiti Uni, a planiran je obilazak Štrbačkog buka, Martinbroda, Ripča i Bihaća.

Izložba radova drugog dana susreta bit će organizirana u galeriji Muzeja Pounja u Bihaću.

Posted by on 2012-05-12. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login