Interventna pomoć od 50.000 KM za Han Pijesak

Han Pijesak

Han Pijesak

Vlada Republike Srpske odobrit će interventnu pomoć od 50.000 KM opštini Han Pijesak, u kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode usljed snježnih padavina, izjavila je danas ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Ona je rekla novinarima da je Vlada zadužila preduzeće “Putevi RS” da u koordinaciji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, osim regionalnih puteva koji su prohodni, budu očišćeni i lokalni putevi u toj, kao i u opštini Kalinovik.

Rešićeva je navela da je Civilna zaštita u stanju pripravnosti i da je Elektrodistribucija, posredstvom Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, takođe zadužena da bude u stalnoj koordinaciji kako bi se normalizovalo snabdijevanje strujom opštine Han Pijesak.

Ona je navela da snježne padavine ne prestaju već 24 sata i da su zahvatile i opštine Kalinovik i Sokolac, kao i područje grada Istočno Sarajevo.

Posted by on 2012-01-26. Filed under Han Pijesak, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login