Inzko posjetio bosanske piramide

Visoko, piramide, Valentin Inzko Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko prisustvovao je u  četvrtak predavanju stručnjaka za drevne artifakte iz Austrije Klausa Done koje je održano u sklopu Druge međunarodne konferencije o bosanskoj dolini piramida ICBP 2011.

Inzko je nakon predavanja, u pratnji osnivača Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semira Osmanagića, posjetio i podzemni kompleks tunela Ravne.

“Oduševljen sam konferencijom i predavanjem Klausa Done kao i podzemnim labirintom. Sve je impresivno i interesantno i sigurno je da ću ponovo doći. Nadam se ubrzo”, izjavio je Inzko nakon obilaska labirinta ispod Bosanske doline piramida.

Dodao je da je u Visoko došao da bi se sam uvjerio u fenomen bosanskih piramida kako bi mogao drugima pričati o tome.

Inzko je u toku posjete razgovarao s učesnicima konferencije, stručnjacima iz oblasti arheologije, geologije, fizike, kvantne fizike, inženjerima, arhitektama i dr. te s volonterima, učesnicima Međunarodne radne akcije volontera MRAV 2011.

Posted by on 2011-09-09. Filed under Vijesti iz BH gradova, Visoko. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login