Istočno Sarajevo do kraja mjeseca uklanja većinu pasa lutalica

psi lutaliceSa ulica Istočnog Sarajeva do kraja ovog mjeseca biće uklonjena velika većina pasa lutalica, rekao je Srni načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

Gašanović je istakao da je na sastanku šefova komunalne policije šest opština u sastavu grada dogovoreno da u srijedu, 7. septembra, otpočne probni rad u azilu koji je izgrađen na području opštine Istočni Stari Grad.

“Probni rad podrazumjeva da u narednih mjesec dana ekipe izađu na teren i lociraju nezbrinute životinje”, pojasnio je on i dodao da je potrebno da se na terenu napravi “spona” između veterinarskih inspektora i komunalne policije.

Gašanović je podsjetio da je izgradnja azila za pse koštala oko 120.000 KM, sa tim da veterinarski inspektori imaju primjedbe pa će se morati raditi zaštitna ograda, za šta je potrebno obezbijediti još oko 20.000 KM.

“U daljem periodu taj objekat ćemo morati dograđivati kako bi to bila zaokružena cjelina koja će pružati kvalitetne usluge”, rekao je Gašanović i dodao da će u centru biti zaposleno pet radnika.

Posted by on 2011-09-06. Filed under Istočno Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login