Ivana Španović ‘doskočila’ do zlata na EP-u

Ivana Španović

Ivana Španović

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, pošto je u subotu pobijedila u finalu skoka u dalj državnim rekordom Srbije od 6,98 metara.

Španović je rekordni skok ostvarila u trećoj seriji.

Prethodni najbolji rezultat ove takmičarke iz Srbije iznosio je 6,92 metara, a ostvaren je u Istanbulu prošle godine.

U prvoj seriji Španović je imala 6,80 metara, u drugoj je prestupila, u četvrtoj je zabilježila 6,89 metara, pa 6,71 i 6,81 metara u šestoj, posljednjoj seriji.

Drugo mjesto zauzela je Sostene Mogenara-Tarum iz Njemačke sa rezultatom 6,83 metara, dok je bronza pripala Rumunki Florentini Marincu, koja je skočila 6,79 metara.

Cilj je sedam metara

Ivana Španović je izjavila da je presretna zbog osvojene zlatne medalje i poručila da se neće zadržati na tom uspjehu.

“Jako sam srećna zbog zlatne medalje i novog nacionalnog rekorda. Nadala sam se će daljina biti zaokružena i da ću baš na ovom takmičenje uspeti da oborim tu magičnu granicu od sedam metara, ali i ovim sam jako zadovoljna. Svakako ovde nije kraj, ovo je još samo jedna stepenica više u mojoj karijeri, idemo dalje da pomeramo granice”, rekla je ona za sajt Atletskog saveza Srbije.

Ovo je druga medalja za Srbiju od početka EP-a u Pragu, poslije srebra Asmira Kolašinca u bacanju kugle.

Posted by on 2015-03-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login