Iz trgovina ukrade se roba vrijedna 3,7 milijardi eura

krađaTokom 2010. godine iz njemačkih trgovina ukradena je roba vrijedna 3,7 milijardi eura ili oko jedan odsto ukupnih prihoda tog sektora, objavio je Institut za trgovinu (EHI) iz Kölna.

U samoposlugama u Njemačkoj ne plaćaju se gotovo svaka dvijestota kolica s proizvodima, a prosječna vrijednost ukradene robe je 65 eura, prenio je domaći specijalizovani časopis za trgovinu “Market”.

Njemački lopovi najviše kradu male ali relativno skupe proizvode kao što su sredstva za brijanje, kozmetika, cigarete i druga različita mala pakovanja.

U robnih kućama se najčešće kradu farmerke i donji veš, a na odjeljenjima elektronike kompjuterski diskovi i CD, prenosi Tanjug.

EHI je u izvještaju naveo da je 51,6 odsto gubitaka utvrđenih pri inventaru u njemačkim trgovinama djelo vještih lopova, 22,4 odsto zaposlenih s kriminalnim skolonostima, za 9,3 odsto krivi su dobavljači i spremačice, dok je 16,7 odsto greška računovodstva.

Posted by on 2011-08-07. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login