Izgradnja bolnice u Bijeljini u završnoj fazi

 Bijeljina

Bijeljina

Direktor bijeljinske Opšte bolnice “Sveti Vračevi” Siniša Maksimović izjavio je danas da su radovi na izgradnji nove bolnice u Bijeljini u završnoj fazi i da će ovaj zdravstveni objekat biti pušten u rad početkom oktobra.

“Ovih dana se unosi namještaj i oprema, a već od početka oktobra moći ćemo da primamo pacijente”, rekao je Maksimović na predavanju u Bijeljini, čiji je cilj da se građani upoznaju sa tokom izgradnje ovog zdravstvenog objekta.

Maksimović je podsjetio da je izgradnja bolnice počela u decembru 2009. godine. Vlada Republike Srpske uložila je 70 miliona KM u izgradnju nove bolnice, a opština Bijeljina 13 miliona KM.

“Svojim kapacitetom bolnica će stanovnicima pružiti maksimalnu zdravstvenu zaštitu sa visokim standardima koji vladaju u Evropi”, rekao je Maksimović. U ranijem intervjuu za Srnu Maksimović je rekao da će bolnica, čiji je kapacitet 256 soba, imati regionalni karakter i pokrivat će između 180.000 i 200.000 stanovnika. Novi objekat ima 12.434 kvadratna metra prostora koji će sačinjavati stacionarni, funkcionalni i tehnički dio.

Stacionarni dio će imati osam odjeljenja sa po 28 kreveta. Na svakom odjeljenju nalazit će se po dva apartmana. Funkcionalni dio obuhvata prizemlje, prvi, drugi i treći sprat. U prizemlju su urgentni blok i poliklinika sa 17 ambulanti. Na prvom spratu su dijagnostika, služba za radiologiju sa magnetnom rezonancom, skenerom, te patologija i dnevna bolnica.

U Opštoj bolnici “Sveti Vračevi“ zaposleno je 512 osoba, od čega je 114 ljekara.

Posted by on 2012-08-14. Filed under Bijeljina, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login