Izlile se brojne rijeke u BiH, nekoliko gradova proglasilo vanrednu situaciju

poplava

Svi vodotoci u Federaciji Bosne i Hercegovine su u porastu, a trenutno je najkritičnija situacija u opštini Busovača i Kaknju, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće, potvrđeno je iz Federalne uprave civilne zaštite. Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava i klizišta, donesena je i na teritoriji grada Zenica.

Situacija nije ništa bolja ni u opštini Jezero kod Jajca, koja je potpuno potopljena. Zbog alarmantne situacije načelnica Snežana Ružičić sazvala je hitan sastanak svih predstavnika vlasti.

U opštini Hadžići, u mjestu Pazarić, izlila se rijeka Zujevina, koja je poplavila 30 kuća i 10 hektara zemljišta. Oko 50 pripadnika Civilne zaštite angažovano je na terenu, a ostali su u pripravnosti.

Potok Rača u zeničkom naselju Tetovo izlio se iz korita i potopio 20 kuća, dok je u naselju Grm kod Zenice došlo do izlijevanja lokalnog potoka, usljed čega su ugrožena brojna domaćinstva, javlja reporter BHRT-a Amir Džidić.

Posted by on 2019-02-03. Filed under Bugojno, Busovača, Hadžići, Jajce, Kakanj, Kiseljak, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login