Izložba fotografija: Bicikl(ista) i okolina

Izložba fotografija pod nazivom “Bicikl(ista) i okolina”, u organizaciji biciklističkog kluba “Trek”, biće otvorena u nedjelju 14. marta u 19,00 sati u galeriji “Boris Smoje” u Radićevoj ulici u Sarajevu.

Downhill, Goran Drndelić

"Downhill" Goran Drndelić

Ukupno će biti izloženo 28 fotografija od prijavljene 474 fotografije. Fotografije su prikupljene tokom nagradne igre koja je trajala do 15. februara.

Selekciju fotografija su izvršili Mensura Jahić i Fahrudin Fehimović ispred foto kluba “Sarajevo” i Amer Hadžić, student ALU – grafika.

Pobijedila je fotografija “Downhill”, autora Gorana Drndelića iz Bihaća koji je nagrađen pumpom SKS Airchamp Pro, koju dodjeljuje Capriolo Sport Centar

– Sarajevo.

“Mnogi aktivni biciklisti u grupnim vožnjama koriste fotoaparate i bilježe svoje discipline u različitim okruženjima. S obzirom da su i sami članovi kluba ‘Trek’ vlasnici mnogo takvih fotografija, odlučili su da razmijene najkvalitetnije fotografije sa biciklistima iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine”, objasnio je za RadioSarajevo.ba Dino Salihagić, PR biciklistickog kluba ‘Trek’, odakle ideja za stvaranje ovakve izložbe.

Biciklistički klub ‘Trek’ Sarajevo osnovan je 2006. godine kao jedan od mlađih biciklističkih klubova s ciljem popularizacije biciklizma kao transportnog sredstva, rekreacije i sportskog takmičenja u Kantonu Sarajevo. Do sada su aktivnosti kluba bile usmjerene na edukaciju mladih kroz školu biciklizma, organizaciju nekoliko biciklističkih utrka, ali i učešće članova kluba na domaćim i regionalnim brdsko-biciklističkim takmičenjima.

U toku večeri nastupiće Irfan Tahirović Trio.

Fotografije će biti izlozene samo u nedjelju, a ulaz će biti slobodan. Posjetioce će na ulazu dočekati uniformisani biciklisti biciklističkog kurirskog servisa “Probajk” iz Sarajeva, koji će ujedno promovisati svoje usluge

radiosarajevo / bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login