Izložba pod nazivom “Oni su izlagali u Zvonu”

UndergorundIzložba pod nazivom “Oni su izlagali u Zvonu” bit će otvorena u ponedjeljak, 15. augusta, u klubu ‘Underground’, nekadašnjoj caffe-galeriji ‘Zvono’, u 21 sat.

Na ovoj izložbi bit će predstavljene fotografije kojima je dokumentiran period izložbi upriličenih u caffe-galeriji Zvono od 1988. do 1992. godine.

“Tokom ove četiri godine aktivnog rada galerija je organizirala oko stotinu izložbi, performansa i umjetničkih druženja”, kazao je danas organizator izložbe Aleksandar Bukvić, koji je organizirao ove izložbe od 1979. godine.

Među izlagačima je bio veliki broj umjetnika s prostora bivše Jugoslavije, od kojih su neki Tomislav Gotovac, Mustafa Skopljak, Radoslav Tadić, Dragan Stevek, Rene Rusien i drugi.

Caffe-galerija ‘Zvono’ radila je na nekoliko lokacija u periodu od 1979. do 1992. kao izuzetno značajan faktor za razvoj savremene umjetnosti u Sarajevu, a prošle godine u junu ponovno je otvorena s istim ciljem – podrška i promoviranje savremenih lokalnih i regionalnih umjetnika.

Posted by on 2011-08-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login