Izložba ‘Put vina’ Snježane i Dragomira Lužajića

Prag

Prag

Ambasador Bosne i Hercegovine u Pragu Nediljko Bilić otvorio je 11. februara ove godine u Muzeju Karlova Mosta izložbu umjetničkih radova Snježane i Dragomira Lužajića pod nazivom “Putevi vina”.

Tom prilikom ambasador Bilić se zahavalio autorima koji svojim radovima i sadržajima na njima doprinose prezentiranju kulture i umjetnosti Bosne i Hercegovine u Češkoj.

Osim bosanskohercegovačkih diplomata, izložbi su prisustvovali i diplomate iz Srbije, Hrvatske i Slovenije i drugih država te zvanice iz brojnih čeških institucija i organizacija. Snježana i Dragomir Lužajić žive u Češkoj Republici gdje su došli iz Sarajeva 1992. godine.

Iza sebe imaju 20 samostalnih izožbi u BiH i svijetu.

Na izloženim radovima su predstavljeni motivi od Dalmacije, preko Mostara i Sarajeva do Moravske u Republici Češkoj, a među njima su i motivi mostarskog mosta, starog rimskog mosta s periferije Sarajeva, sarajevski Stari grad i drugi, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Posted by on 2013-02-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login