Izložba "Tri slikara" u galeriji Mak

Galerija Mak

Izložba u galeriji Mak

U organizaciji Srpskog prosvjetno-kulturnog društva “Prosvjeta” i umjetničke kolonije “Jahorina art simposion” Pale, u sarajevskoj galeriji “Mak” sinoć je otvorena likovna izložba “Tri slikara”.

Naziv je odredila činjenica da su autori tri umjetnika u čijoj je inspirativnoj osnovi nesumnjivo Jahorina, planina ljepotica, kao dokaz da ona može jednako nadahnuti potpuno različite likovne iskaze. Umjetnici su: Pal Dečov, Vojvođanin, kojeg likovni znalci predstavljaju kao slikara izrazite lirske vokacije, Zoran Jovanović Dobrotin s Kosova, dobitnik više od 30 prestižnih nagrada, kao i akvarelistBranislav Marković koji živi i radi u Novom Sadu a Akademiju likovnih umjetnosti je završio u Sarajevu.

“Boraveći na prošlogodišnjoj koloniji “Jahorina art simposion”, upoznali smo trojicu slikara čija su nas djela dovoljno fascinirala da smo poželjeli da ih vidimo u našoj sredini, da im organiziramo zajedničku izložbu. I evo, to činimo”, zapisao je u izložbenom katalogu Vojislav Vujanović, predsjednik “Prosvjetine” Komisije za likovne umjetnosti.

Vujanović je ujedno otvorio izložbu koja će u galeriji “Mak” biti postavljena do nedjelje.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login