Izložbom ‘Apokalipsa’ galerija Collegium artisticum otvorila vrata za posjete

Sarajevska galerija ‘Collegium artisticum’ ove sedmice ponovo je počela s radom i otvorila vrata za posjetitelje.

Collegium Artisticum
Collegium Artisticum

U izložbenom prostoru galerije postavljena je samostalna izložba “Apokalipsa”, akademskog slikara Džeke Hodžića, koja je svečano otvorena u martu – nekoliko dana prije proglašenja stanja nesreće u Bosni i Hercegovini.

Izložba se može pogledati tokom mjeseca juna, u radnom vremenu galerije – od ponedjeljka do petka u terminu od 10.00 do 18.00 sati, a ulaz je besplatan, saopćeno je iz ‘Collegium artisticuma’.

Kako se navodi, Hodžićeva postavka svjedoči o istrajnoj težnji autora prema propitivanju i proširivanju vlastitoga vizualnog jezika, korištenjem i istraživanjem oblikotvornih mogućnosti različitih materijala čime pomjera i granice vlastitih vizija i likovnog senzibiliteta koji vode stalnoj transformaciji, preoblikovanju i promjeni zapravo uvijek jednog i istog, Hodžićevog trajnog interesovanja prema prirodi i povijesnom udesu čovjeka.

Radi zaštite i sigurnosti posjetitelja, a prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH, sve prostorije galerije su dezinfikovane, na ulazu je postavljeno sredstvo za dezinfekciju ruku i otirač/ dezo-barijera za dezinfekciju obuće. Također, preporučuje se nošenje zaštitne maske tokom posjete te održavanje fizičke distance od najmanje 1-2 metra između prisutnih osoba.

Posted by on 2020-06-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login