Jedna osoba teško povrijeđena u sukobu navijača Zrinjskog i Sarajeva

MostarNavijači Zrinjskog sukobili su se s navijačima Sarajeva u Konjicu. U tuči je učestvovalo i nekoliko mještana. Jedan navijač Sarajeva zadobio je teške fizičke povrede i prevezen je u Sarajevo na hospitalizaciju. Lakše povrede zadobila su još tri navijača Sarajeva i jedan policajac, a načinjena je i manja materijalna šteta.

Trideset navijača Zrinskog zadržano je na ispitivanju. Prije dolaska u Konjic navijači Zrinskog izazvali su dva manja incidenta u Donjoj Drežnici i Ostrošcu. Brzom reakcijom policije, sukob je zaustavljen. Istraga o ovom incidentu je u toku.

“U Konjicu na Novom mostu došlo je do sukoba navijača Zrinskog i navijača Sarajeva i dijela mještana naseljenog mjesta Konjic na način da su se zaustavili navijači koji su išli za Sarajevo i navijači koji su išli iz Sarajeva prema Mostaru i odmah po izlasku iz vozila započela je tuča”, kazao je glasnogovornik MUP-a HNK-a Srećko Bošnjak.

ftv / bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login