Jimi Hendrix je najbolji gitarista svih vremena

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Legendarni Jimi Hendrix, čovjek koji je definisao rock&roll, proglašen je najboljim gitaristom svih vremena u magazinu Rolling Stone.

Hendrix, koji je inače bio samouk, nadmašio je sve kolege i zasluženo dobio ovu titulu. Jimi Hendrix je bio pionir distorzije i mnogi velikani su priznali da su njegovi veliki poštovaoci upravo zbog njegovog inovativnog sviranja. Gitarista grupe Rage against the machine Tom Morello napisao je nekoliko rečenica za članak u magazinu Rolling Stone.

“On neprimijetno niže akorde i njegovo izvođenje se ne može pronaći ni u jednoj knjizi niti priručniku. Kada svira vodi vas na električni LSD trip koji vas uzdiže visoko”, samo su dijelovi Morellove posvete, prenosi Huffington Post.

Nakon Hendrixa, drugi najbolji gitarista je Eric Clapton, a slijede ih Jimmy Page, Keith Richards i Jeff Beck. Ovu listu sastavili su odabrani muzički stručnjaci.

Posted by on 2011-11-29. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login