Još jedna uspješna promocija turističke ponude BiH u svijetu

ITB-BERLINTurističko udruženje BiH zajedno sa Turističkom zajednicom Federacije BiH (TZ FBiH) organiziralo je još jednu uspješnu promociju turističke ponude BiH u svijetu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Turističke zajednice FBiH. Ovog puta u Berlinu na najvećoj turističoj berzi na svijetu – Sajmu ITB-BERLIN 2010, održanom od 10. do 14. marta.

Na sajmu je sudjelovalo više od 11.000 izlagača iz 187 zemalja svijeta.

“Kroz zajednički nastup na bh. štandu površine 30 kvadratnih metara brojne turističke agencije iz zemlje predstavile su ponude za avanturistički turizam (Biking, rafting, hiking, paragliding..) i eko-turizam u BiH te druge turističke atrakcije u zemlji”, navodi se.

Posjetioci i gosti sajma najveći interes su pokazali za posjetu Sarajevu, Mostaru i Međugorju, vodenim resursima (Una, Neretva, Vrbas, Drina) jezerima i moru(Neum).

Tokom sajma organizirani su brojni susreti predstavnika turističkog sektora BiH sa predstavnicima stranih turističih agencija i predstavnika medija kojima je prezentirana turistička ponuda zemlje kroz video materijale, kataloge i brošure.

Dogovoren je niz poslovnih aranžmana na bazi receptivnog turizma.

Drugog dana sajma bh. štand posjetili su ambasador BiH u Njemačkoj Tomislav Limov i ministar turizma i okoliša Vlade FBiH Nevenko Herceg koji su čestitali Turističkom udruženju BiH i TZ FBiH za uspješnu prezentaciju BiH u svijetu.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login