Josipović u ponedjeljak u posjeti BiH

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u ponedjeljak dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini.

Svečani doček predsjednika Hrvatske bit će ispred zgrade Predsjedništva BiH u 10 sati, a nakon razgovora bit će održana i pres-konferencija.

Kako je i obećao prije prijema Hrvatske EU, Josipović će prvo posjetiti BiH, gdje će ga ugostiti članovi Predsjedništva BiH.

Kako saznaje Fena, predsjednik Hrvatske dat će podršku BiH približavanju EU.

Ulazak Hrvatske u EU, kako je ranije izjavljivao Josipović, pozitivno će se odraziti i na BiH i to će biti jedna od tema za razgovor.

U Predsjedništvu BiH razgovarat će se o unapređenju ekonomskih odnosa između dvije zemlje, s osvrtom na dobre i loše strane u ovoj oblasti nakon punopravnog članstva Hrvatske u EU.

Hrvatska je među prva tri naznačajnija strana investitora u BiH i najznačajniji trgovinski partner, pa će se u razgovorima i ovoj temi posvetiti velika pažnja.

Bosna i Hercegovina i Hrvatska započeli su dogovoranja oko mnogo sporazuma između dvije zemlje, a malo ih je potpisano. To su uglavnom sporazumi koji se odnose na saradnju dvije države u raznim oblastima, pa će i o tome biti govora u Predsjedništvu BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda bit će domaćin radne večere sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem u ponedjeljak, 8. juna, u Sarajevu.

Bevanda će, u okviru bilateralnih razgovora, sa predsjednikom Josipovićem razmjeniti mišljenja o utjecaju ulaska Hrvatske u Europsku uniju na gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Posted by on 2013-07-06. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login