Jovanka Broz: Titovi nasljednici smo njegova djeca i ja

Jovanka Broz

Jovanka Broz

Udovica Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, izjavila je da država Srbija nezakonito raspolaže imovinom nakadašnjeg predsjednika SFRJ, jer su ona i Titova dva sina jedini nasljednici i vlasnici autorskih prava.

Jovanka Broz rekla je za medije u Srbiji da je Savezni ustavni sud 29. januara 2002. godine donio odluku kojom je utvrđeno da je Srbija dužna da imovinu Josipa Broza Tita vrati njegovim zakonskim nasljednicima.

Tom odlukom utvrđeno je da je Zakon o upravljanju stvarima u društvenoj svojini koje su vezane za život i rad Josipa Broza Tita nesaglasan s Ustavom tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, navela je Jovanka Broz.

Kako je precizirala, presudom Četvrtog opštinskog suda u Beogradu iz 1984. godine ona i Titovi sinovi Žarko i Aleksandar Broz oglašeni su za jedine nasljednike Titovih djela i vlasnike autorskih prava, a njena lična imovina ne podliježe ostavinskoj raspravi i Republika Srbija nezakonito njome raspolaže.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login