Kalendar ljudskih prava

Obavijest o obilježavanju

Dana ljudskih prava

Datum: 9. decembar/prosinac 2011. godine

Uveži svoja prava!

Vrijeme: 11.00 – 12.30 časova

Mjesto: Parlament BiH, Bijela sala

ljudska pravaMirovne i ljudsko-pravaške aktivističke organizacije će 9. decembra/prosinca 2011. godine, u Bijeloj sali Parlamenta BiH pod okriljem neformalne “Mreže za izgradnju mira” obilježiti međunarodni Dan ljudskih prava pod nazivom “Uveži svoja prava!”.

Ovo je prvi dio svečanosti, gdje su na sam Dan ljudskih prava planirane brojne aktivnosti. Za više informacija pogledajte http://www.mreza-mira.net i www.10decembar.info.

Obilježavanje Dana ljudskih prava ima za cilj promovirati ugroženost svih građanki i građana u BiH, kao i istaknuti važnost aktivizma i bavljenja ovom problematikom.

Prezentacijom svojih aktivnosti mirovni i ljudsko-pravaški aktivisti i aktivistkinje će poslati poruke mira, i pozvati će sve građanke i građane Bosne i Hercegovine i svijeta na mir, suživot i razumijevanje.

U nastavku dokumenta možete pronaći draft protokol obilježavanja u sali Parlamenta BiH, a u dodatnom prilogu i plakat sa svim planiranim aktivnostima za obilježavanje Dana ljudskih prava širom BiH.

Ukoliko namjeravate prisustvovati događaju u Parlamentu BiH molimo Vas da na svoju potvrdu učešća pošaljete najkasnije do 8. decembra/prosinca u 10.00 na e-mail edita.colo@crs.org ili potvrdite učešće telefonom na 033/617 573 (kontakt osobe su Edita Čolo i Goran Bubalo).

Za sve dodatne informacije i medije kontakt osoba je Alma Telibečirević (061/299 469).

Kalendar – Dan Ljudskih prava

 

Posted by on 2011-12-09. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login