Kandidatura Rima: Fudbal na OI u 11 gradova!

Olimpijski komitet Italije objavio je da će ukoliko Rim dobije organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine fudbal igrati u još deset gradova.

Olimpijske igre, SočiPored Rima, domaćini će eventualno biti Milano, Torino, Verona, Udine, Đenova, Bolonja, Firenca, Napulj, Bari i Palermo.

Olimpijski komitet Italije navodi da bi organizatori četvrtfinalnih i polufinalnih utakmica u muškoj i ženskoj konkurenciji bili Milano i Napulj, dok bi finala u obe konkurenciji bila održana na Olimpijskom stadionu u prestonici Italije.

“11 gradova, 11 stadiona… Od ovoga trenutka kandidatura Rima je postala kandidatura države”, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago.

Prošle nedelje, Italija je glavni grad Sardinije Kaljari izabrala za organizaciju takmičenja u jedrenju.

U trci za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine nalaze se još Pariz, Los Anđeles i Budimpešta, a Međunarodni olimpijski komitet će organizatora odabrati u septembru 2017. godine.

Posted by on 2015-12-29. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login