Killing Jazz Hardcore Baby i Post Scriptum u petak u amfiteatru Doma mladih

Killing Jazz Hardcore Baby

Killing Jazz Hardcore Baby

Na osmom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan sutra, u petak, 24. maja u amfiteatru Doma mladih, nastupit će travnički bend Killing Jazz Hardcore Baby, uz podršku sastava Post Scriptum iz Banja Luke. Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Bend Killing Jazz Hardcore Baby nastao je 2005. godine u Travniku, a osnovali su ga članovi različitih punk-rock bendova iz srednje Bosne.

Nakon pobjede na prvom Nektar Demo festu u Banja Luci 2008. godine snimili su prvi album Track One.

U junu 2010. godine u konkurenciji sa 30 debitantskih albuma, Track One je dobio muzičku nagradu “Davorin” za najbolji album prvijenac u 2009. godini. Killing Jazz Hardcore Baby prepoznatljiv je po muzičkom stilu koji uključuje funk, jazz, d’n’b, dance i mnoge druge žanrove.

Sastav Post Scriptum je osnovan 2002. godine, na inicijativu Bojana Stijaka i Danijela Karalića. Na početku je muzička osnova bila reggae, a vremenom su se u repertoaru Post Scriptuma našli i žanrovi ska, dub, ragga, etno, jazz, rockabilly… Krajem 2005. počeli su svirati po regionu i šire, a 2007. su nezvanično izdali prvi album. Trenutno snimaju drugi album.

Podsjećanja radi, projekt Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon bendova Killing Jazz Hardcore Baby i Post Scriptum, posljednji nastup u maju u amfiteatru Doma mladih rezerviran je za DJ ekipu Kontra DJs.

Posted by on 2013-05-23. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login