Kineski Guanghzou poslao ponudu za Ibiševića

Vedad Ibišević

Vedad Ibišević

Prema pisanju kineskih medija, bogati kineski klub Guanghzou poslao je zvaničnu ponudu za bh. reprezentativca Vedada Ibiševića.

Ibiševićev menadžer je potvrdio da je Hoffenheim dobio ponudu vrijednu 10 miliona eura za Ibiševića, ali i da ju je njemački klub odbio. U narednim danima se očekuje da čelni ljudi kineskog kluba povise ponudu.

U Guanghzouu je trenutno prvi napadač Brazilac Cleo koji je do prije pola godine nosio dres beogradskog Partizana. Navodno Kinezi nisu zadovoljni njegvim igrama, pa bi doveli Ibiševića.

Novac im nije problem, što su pokazali prošlog ljeta kada su iz Corinthiansa doveli Argentinca Diega Concu kojeg su učinili jednim od tri najplaćenija nogometaša na svijetu.

Da napomenemo da su za Ibiševića odranije zainteresovani engleski klubovi Aston Villa i Blackburn. Ibiševiću ugovor sa Hoffenheimom ističe narednog ljeta.

Posted by on 2011-12-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login