Konferencija Model Ujedinjenih Naroda 2012. u Koledžu ujedinjenog svijeta

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWCiM) od petka će biti domaćin šeste konferencije Model ujedinjenih naroda MUN 2012.

Ovogodišnja konferencija će okupiti oko 80 sudionika iz 20 srednjih škola širom BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije.

Međunarodni karakter konferencije ove godine će upotpuniti i učenici Srednje tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara, koji su u sedmodnevnoj posjeti UWC-u u Mostaru.

Ceremonija službenog otvaranja će biti održana u petak u  MUNiM je dosad najveća MUN konferencija za srednjoškolce i jedina takve vrste u BiH.

Tokom tri dana učenici će kroz rad u pet MUN odbora (Vijeće sigurnosti, Odbor za ljudska prava, Odbor za društveno-ekonomska pitanja, Odbor za zaštitu okoliša) raspravljati o nizu pitanja.

Na dnevnom redu su, između ostalog, rasprave o ekonomskim pitanjima, prevenciji trgovine ljudima, opasnim industrijskim zonama Jugoistočne Evrope, te zaustavljanju nasilja u Siriji.

Kulturni dio programa upotpuniti će Globalvision i nastup grupe Zoster u OKC Abrašević u subotu, te obilježavanje “Sata Planete Zemlje”.

Završna ceremonija i dodjela diploma održat će se u nedjelju u amfiteatru Fakulteta Humanističkih Nauka Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru u 17:00h.

Posted by on 2012-03-29. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login