Kontra DJs će u petak zabavljati publiku u Domu mladih

Muzička scena Kaktus_ Kontra DJ

Muzička scena Kaktus – Kontra DJ

Na devetom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, posljednjem u maju, koji će biti održan u petak u amfiteatru Doma mladih, nastupit će sarajevska DJ ekipa Kontra DJs.

Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 5 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

DJ ekipa Kontra DJs osnovana je 2000. godine s ciljem širenja i popularizacije drum and bass muzike. Članovi su Aldin, Billain i MPJ Slo, a njihov repertoar čine drum and bass, dubstep, breaks, techno…

U Domu mladih će ovog petka nastupiti dvije trećine Kontra DJs-a – Aldin i MPJ Slo, uz podršku sarajevskog DJ-a Audio InFunktiona i VJ ekipe Repetitor VJz.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon odličnih koncerata u aprilu i maju, u junu će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti Konvoj i Last Location, Jala, Bubba Corelli, Chi, Nedura i Šonn, Edo Maajka, Frenkie i Strava škola, te Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Posted by on 2013-05-31. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login