Kontrola fiskalnih kasa u FBiH

 fiskalna kasaPoreska uprava Federacije BiH (FBiH) danas će početi kontrolu svih obveznika druge grupe fiskalizacije, koji su do juče bili dužni završiti postupak inicijalne fiskalizacije i staviti fiskalni uređaj u funkciju evidentiranja prometa.

Direktor Poreske uprave FBiH Midhat Arifović zadovoljan je brojem podnesenih zahtjeva i samim procesom fiskalizacije.

“Prema broju pristiglih zahtjeva, već 70 odsto obveznika je fiskalizovano, a očekujemo najdalje za mjesec da ćemo imati 100 odsto završenu fiskalizaciju”, rekao je Arifović za sarajevsko “Oslobođenje”.

Prema posljednjim podacima Poreske uprave FBiH, do sada je podneseno ukupno 40 477 zahtjeva za inicijalnu fikalizaciju od čega je fiskalizovano 39 125 uređaja.

Za sve obveznike fiskalizacije u FBiH koji ne budu poštovali zakonom propisane obaveze predviđene su novčane kazne od 2.500 do 20.00 KM za pravna lica, te od 3.000 do 10.000 KM za preduzetnike.

Za kupce koji prilikom kontrole ne pokažu ovlaštenom inspektoru račun za kupljenu robu u krugu od 20 metara od prodajnog mjesta predviđena je kazna od 50 KM.

Posted by on 2011-11-01. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login