Kreševljaković: Umjetnička sezona u SARTR-u prošla fantastično

Nihad Kreševljaković

Nihad Kreševljaković

S obzirom na svu finansijsku situaciju mislim da je umjetnička sezona u Sarajevskom ratnom teatru SARTR prošla fantastično, ocijenio je za Agenciju FENA direktor SARTR-a Nihad Kreševljaković.

On naglašava da je SARTR uspio realizirati čak tri teatarske produkcije, od kojih su dvije rezultat saradnje kroz koprodukciju s teatarskim festivalom MESS i Bosanskim narodnim pozorištem Zenica. Riječ je o predstavama “Sjećanje kamena” i “Priča s istočne strane”.

“Također, predstava ‘Tajna džema od malina’ smatra se jednom od najznačajnijih bh. teatarskih produkcija uopšte, a s tom smo predstavom i počeli ovu godinu. Činjenica da smo do sada uspjeli realizirati tri predstave je nešto zbog čega imamo veoma puno razloga da budemo sretni”, istaknuo je on.

Kreševljaković nije mogao govoriti o tome šta donosi drugi dio godine, odnosno početak nove umjetničke sezone, naglašavajući da je to već sada zabrinjavajuće.

Predstave Sarajevskog ratnog teatra, ali i drugi brojni društveno angažirani sadržaji koje ova teatarska kuća organizira, uvijek bilježe iznimnu posjećenost te je dvorana često ispunjena do posljednjeg mjesta.

Posted by on 2013-07-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login