Kupres: Prvi snijeg otvara zimsku i skijašku sezonu

skijanje, KupresNa Kupreškoj visoravni, gdje je u prethodna dva dana pao prvi snijeg, za vikend će biti otvorena ovogodišnja zimska i skijaška sezona.

Prema informaciji iz hotela “Adria-ski”, visina prirodnog snijega na terenima i skijaškim stazama Sportsko-rekreacionog centra na Čajuši kreće se od 20 do 50 centimetara.

Prvi snijeg je obradovao vlasnike turističkih i ugostiteljskih objekata, ali i brojne ljubitelje skijanja koji će božićne i novogodišnje praznike provesti u hotelu “Adria-ski” i na terenima Sportsko-rekreacionog centra Čajuša.

Smještajni kapaciteti hotela “Adria-ski”, koji ima 250 ležaja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i apartmanima, gotovo su rasprodani, a cijena punog pansiona za dvije osobe za doček Nove godine iznosi 290 eura.

Sportsko-rekreacioni centar na Čajuši ima dva ski-lifta i “topove” za vještačko osnježavanje skijaških staza.

Za Božić i Novu godinu na Kupreškoj visoravni tradicionalno je najviše gostiju iz Dalmacije, ali i iz Hercegovine, Livna i Tomislavgrada.

Posted by on 2011-12-21. Filed under Kupres, Livno, Tomislavgrad, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login