Kuvajt Posavskom kantonu donirao 600.000 eura

poplave, ŠamacVlada Kuvajta donirala je 600.000 eura za obnovu 200 porodičnih kuća oštećenih u nedavnim poplavama na području Posavskog kantona.

“Vlada Kuvajta odlučila je pomoći tim ljudima da bi se život što prije vratio u normalu. Pomoć je već spremna. Želimo vidjeti stanje na terenu i u dogovoru s premijerom Marijanom Oršolićem odrediti na koji način će se ta pomoć implementirati. Sklopit ćemo ugovore sa domaćim kompanijama da bi i oni dobili posao, a pomoć će biti usmjerena za najteže nastradala područja”, kazao je predstavnik humanitarne organizacije “Crveni polumjesec” iz Kuvajta Anvar Abdulah Al-Hasavi.

“Izuzetno sam zadovoljan posjetom gostiju iz Kuvajta jer u konačnici donijela je našem poplavljenom Posavskom kantonu značajnu i konkretnu pomoć u iznosu od oko 600.000 eura. Sredstva će biti upotrijebljena za obnovu oštećenih obiteljskih kuća što uključuje obnovu objekata, postavljanje stolarije na kućama i podnih oblogae. Po svakoj stambenoj jedinici bit će utrošeno oko 3.000 eura. Radi se o donaciji koja će biti usmjerena ravnopravno za sva tri naroda u Posavskom kantonu”,  kazao je predsjednik kantonalne Vlade Marijan Oršolić.

Dodao je kako je prioritet obnova kuća prije sezone grijanja, te da će domaće forme dobiti posao, a Vlada će  iz svoje administracije staviti inžinjere na raspolaganje.

Posted by on 2014-07-21. Filed under Odžak, Orašje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login