‘Letu štuke’ na festivalu balkanske muzike

Letu štuke

Letu štuke

Festival balkanske muzike „Balkan Fever“ nakon jednogodišnje pauze opet stiže u bečke klubove i koncertne dvorane „Porgy &Bess“, „Sargfabrik“, „Ost Klub“, „Replugged“ i „RadioKulturhaus“.

Festival koji promoviše šarolikost balkanske muzike održava se od 2004. godine, a organizatori na ovaj način žele razbiti predrasude o balkanskoj muzici kao „muzici duhačkih instrumenata“ i folk muzici.

Tim festivala naglašava da je Beč pravo mjesto za održavanje festivala i da njihov cilj nije da istaknu različitosti, već one muzičke elemente koji spajaju narode. A kreativnu, svestranu i modernu muziku s Balkana ove godine predstavljaju muzičari iz 12 zemalja.

Bosanskohercegovačku muzičku scenu predstavit će sarajevska rok grupa „Letu štuke“ nastupom u „Ost Klubu“ 12. maja.

S basistom Nenadom Vasilićem (Srbija) 27. aprila nastupa Nataša Mirković, a u horu „Hor 29. novembar“ 28. aprila zajedno nastupaju pjevači iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Bugarske i Austrije.

Posted by on 2012-04-26. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login