Letu Štuke na vrhu MTV top liste

Letu Štuke

Letu Štuke

Pjesma “U ovom svijetu” sarajevske grupe “Letu štuke” zauzela je ove sedmice prvo mjesto na top-listi regionalnog MTV-a.

O kakvom je uspjehu riječ, najbolje ilustrira podatak da su na ovoj ljestvici članovi popularnog bh. benda iza sebe ostavili brojne poznate izvođače, kao što su “Hladno pivo”, “Dubioza kolektiv”, Gibonni, “Disciplin A Kitschme”…

Spot za numeru “U ovom svijetu” s albuma “Brojevi računa” grupa je objavila prošlog mjeseca, a pjesma je za relativno kratko vrijeme osvojila slušaoce širom regiona, što, uostalom, potvrđuje i liderska pozicija na MTV-jevoj listi.

“Štuke” su, inače, posljednjih dana veoma aktivne kada je riječ o koncertima.

Preksinoć su članovi benda održali uspješan nastup u ispunjenom Domu mladih “Palma” u Tuzli, 19. novembra svirati će u Banjoj Luci, 25. novembra u Ljubljani te dan poslije u Rijeci. Na ovim koncertima fanovima “Štuka” predstavit će se i novi gitarista sarajevskog benda Emir Jugo.

Posted by on 2011-11-12. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login