Livno: izložba fotografia “Rijeke i mi”

Livno

Livno

Centar mladih u galerijskom prostoru hotela “Park” u Livnu od 25. novembra do 5. decembra organizira izložbu fotografija “Rijeke i mi”, autora Andrije Vrdoljaka iz Livna.

Izložba je završna aktivnost projekta “U susret uzgoju i reintrodukciji riječnih rakova”, a posvećena je rijekama i očuvanju riječnih ekosistema. Na trideset fotografija velikog formata, koje će biti izložene, nalaze se motivi  livanjskih rijeka Sturbe, Bistrice i Žabljaka gdje je autor nastojao predstaviti  interakciju ljudi, biljnog i životinjskog svijeta i vode kao pokretača života.

Po riječima Andrije Vrdoljaka, ova izložba je mali pokušaj alarmiranja lokalnog stanovništva i lokalnih vlasti o važnosti očuvanja ovih rijeka i vrsta koje obitavaju u njima.

Inače, otvaranje izložbe podržava Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP) i Globalni fond za zaštitu okoliša (GEF) kroz projekt KARST.

Posted by on 2011-11-21. Filed under Kultura, Livno, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login