Livno: Predstavljene knjige Fafarikul i Novi kraj Đurđice Čilić

Promocija knjiga Fafarikul i Novi kraj, hrvatske književnice livanjskih korijena Đurđice Čilić održana je u utorak u Livnu, u organizaciji HKD-a Napredak.

O knjigama, osim same autorice govorili su prof. Kristijan Mandić i predsjednica livanjske podružnice Napretka Ines Kaić Pervan.

Govoreći o knjizi Novi kraj, Mandić je kazao kako je odlična proza satkana od vrtića autoričina života.

“Te crtice su poput mozaika i možemo ih čitati odnosno nanovo slagati redoslijedom kojim hoćemo, možemo ih zasjeći gdje hoćemo i svaka stranica može biti početna i završna. To te mozaične priče čini privlačnim. Čitatelj im može pristupiti sasvim relaksirano kao što se čini da ih je i autorica pisala relaksirano”, kazao je Mandić.

Po njegovim riječima, priče Đurđice Čilić vezane su za majčino odrastanje.

“Njoj su ispričane ili je naprosto ona njihov protagonist, a neke je sama ispripovijedala osobite one o Livnu. Poput moderne Šeherzade ili ljupke Andrićeve Aske Đurđica pripovijeda i pleše na rubu majčina života ne bi li otjerala smrt”, istaknuo je Mandić.

Posted by on 2023-11-29. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login