Livno: Pritvor zbog bludnih radnji nad djevojčicama

policijaSudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić, na prijedlog kantonalnog tužioca Snježane Kukrić, odredio je jednomjesečni pritvor Anti Čečuri /56/, zvanom Toni, iz Smričana opština Livno, osumnjičenom za krivična djela bludne radnje, polni odnos sa djetetom i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Begić je potvrdio Srni da se prema prijavi MUP-a Livanjskog kantona i prijedlogu za određivanje pritvora Čečuri stavlja na teret da je od 2008. do decembra 2010. u mjestu Smričani, u napuštenoj kući koja se nalazi u blizini njegove kuće, kao i u kući dvije maloljetnice – sestre, pokušao ostvariti nasilni polni odnos sa djevojčicama.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni je sestre G.Č i S.Č, učenice osnovne škole koje su tada imale 10 i 11 godina, zaključavao i vezao im ruke, udarao ih i vukao za kosu, te dirao po polnim organima, a slučaj je policiji prijavila medicinska sestra Kantonalne bolnice “Fra Mihovilo Sučić” u Livnu, kojoj je majka djevojčica nedavno ispričala šta se dogodilo njenim ćerkama.

Posted by on 2011-07-31. Filed under Crna Hronika, Livno, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login