Ljubinje i Bileća: Vatra sve bliža kućama

požarVatrogaci na području opština Ljubinje i Bileća i danas nastoje da spriječe prodiranje vatre prema naseljenim mjestima oko kojih gori kvalitetna šuma, a požarne linije su duge više kilometara.

Komandir Vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović potvrdio je da je stanje na požarištu između sela Podgorje i Krstača, sjeverozapadno od Bileće, veoma teško, jer gašenje vatre onemogućava jak vjetar.

On je dodao da su vatrogasci, uz pomoć pripadnika Civilne zaštite i šumara, uspjeli da “odbiju” vatru od kuća, ali da i dalje gori šuma, a da se požarna linija širi.

Kuće su ugrožene i u ljubinjskim selima Dubočica, Kapavica i Žrvanja, gdje je višekilometarska požarna linija, a gori kvalitetna cerova i hrastova šuma.

Komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje Ranko Radić rekao je da se vatra širi prema bilećkoj opštini, te da su vatrogasci stalno na terenu i nastoje da vatru “odbiju” od naseljenih mjesta.

Požar na Zubcima kod Trebinja u potpunosti je ugašen.

Posted by on 2011-09-12. Filed under Bileća, Ljubinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login