Ljubinje: Vatra pod kontrolom, jutros ponovo djelovao helikopter OS BIH

požarSituacija na požarištu u blizini Ljubinja povoljnija je nego juče. Kako je za BH radio 1 rekao šef vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić, požar koji se kreće prema mjestu Obzir je usporen, zahvaljujući jučerašnjem djelovanju helikoptera Oružanih snaga (OS) BiH, a vatra je pod kontrolom. Na Čvrsnici i dalje gori, potrebna pomoć helikoptera.

Drugi dio požara koji se spuštao prema selu Pustipusi, noćas su, uz pomoć pripadnika Oružanih snaga BiH, gasili vatrogasci i mještani, koji su vatrenu stihiju takođe uspjeli staviti pod kontrolu.

Ilić je potvrdio da je rano jutros u ugroženim područjima ponovo djelovao helikopter Oružanih snaga BiH i rekao kako se nada da će vatrogasci požare u toku dana uspjeti lokalizovati.

Požar na Čvrsnici i dalje aktivan, postoji potreba za angažovanjem helikoptera

Civilna zaštita (CZ) opštine Jablanica jutros je saopštila kako je požar na planini Čvrsnici i dalje aktivan, jer gori šuma na nepristupačnom terenu. Stanje je nepromijenjeno u odnosu na prethodne dane, osim što je uočena veća koncentracija dima na većim kotama.

Iz Civilne zaštite pretpostavljaju da gori borova šuma i da se požar približava platou Risovačkog dijela Čvrsnice u predjelu Sljemenjaci.

Smatraju da postoji potreba za angažovanjem helikoptera za zaustavljanje požara prema platou Čvrsnice, gdje se nalaze kompleksi crnogorične šume munike i jelke.

Inače, u protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) registrovano je još 26 požara i to 13 na području Mostara, 7 na području Čapljine, tri požara na području opštine Neum, dva požara na području Čitluka i jedan požar na području opštine Stolac.

U požarima je gorjela trava, nisko raslinje, otpad i smeće, saopštio je Operativni cenatr civilne zaštite HNK-a.

Posted by on 2017-07-18. Filed under Čapljina, Jablanica, Ljubinje, Mostar, Neum, Trebinje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login