Luis Suarez potpisao za Barcelonu

Luis SuarezUrugvajski napadač Luis Suarez sljedeće sedmice dolazi u Barcelonu na lijekarski pregled te će potom potpisati petogodišnji ugovor, a onda će biti predstavljen pred navijačima, stoji u službenoj objavi katalonskog kluba.

Klubovi nisu još objavili informaciju o iznosu transfera. U španskim i engleskim medijima kalkuliše se sa svotom između 70 i 95 miliona eura. El Mundo Deportivo spominje cifru od 81 miliona eura.

Kako god, bit će to najveći transfer u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka te jedan od najvećih u historiji igre. Dolazak Suareza četvrti je veliki transfer Barcelone ovog ljeta nakon kupovine golmana Marc-André ter Stegena i Claudija Brava i Ivana Rakitića.

“Klub je napravio sve što je mogao da zadrži Luisa… No u konačnici smo teška srca odlučili da mu ostvarimo veliku želju da zaigra u Španiji, tačnije Barceloni”, rekao je menadžer Liverpoola Brendan Rodgers.

“Liverpool je napravio sve, ali igrati u Španiji, gdje živi porodica moje supruge, dugogodišnji je san i ambicija. Vrijeme je za odlazak”, izjavio je Urugvajac, koji se nalazi pod FIFA-inom suspenzijom od četiri mjeseca zbog griženja talijanskog reprezentativca Chiellinija na Svjetskom prvenstvu.

Posted by on 2014-07-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login