Madonna 11. juna nastupa na Maksimiru!

Madonna

Madonna

U sklopu svoje najveće turneje, američka pop zvijezda Madonna 11.juna dolazi u Hrvatsku, na maksimirski stadion u Zagrebu, što je na toj turneji njezin jedini koncert u regiji, potvrdila je hrvatska promoterska kompanija Adria Entertainment.

Zagrebački koncert najavljen je kao četvrta stanica turneje “Madonna World Tour 2012”, koja počinje 29. maja u Tel Avivu. Madonna u Zagreb stiže nakon Abu Dhabija i Istanbula, a nakon što će nastupiti pred hrvatskim obožavateljima, odlazi u Milano, Firencu i Barcelonu.

Riječ je o devetoj Madonninoj turneji, od “Virgin Tour” iz 1985. I prvoj nakon “Sticky & Sweet” iz 2008., koju je pratilo oko 3,5 miliona ljudi u 32 države. Osim po zaradi od 408 miliona dolara, ta turneja zapamćena je po njezinoj javnoj kritici republikanskih kandidata za američkog predsjednika.

Na ovogodišnjoj turneji nastupat će u arenama, na stadionima i posebnim mjestima na otvorenom poput povijesne lokacije Plains of Abraham u Quebecu, te u Južnoj Americi i Australiji, gdje nije nastupala skoro dvadeset godina.

Nakon Evrope, gdje će imati koncerte u 26 najvećih evropskih gradova, Madonna krajem augusta u Philadelphiji počinje američki dio turneje na kojoj će do polovice novembra također posjetiti dvadesetak gradova.

Objava datuma s turneje uslijedila je nakon vrlo uspješne sedmice za Madonnu, nastupila je u poluvremenu najgledanijeg sportskog događaja u Americi, Super Bowla, što je pratilo čak 114 miliona gledatelja, tri miliona više no što ih je pratilo samu utakmicu, a objavila je i singl “Give Me All Your Luvin” kojim najavljuje novi album “MDNA” koji bi trebao biti objavljen 26. marta.

Madonninim koncertom u Zagrebu nastavlja se niz nastupa slavnih svjetskih pop i rock muzičara u Hrvatskoj, od Rolling Stonesa, Davida Bowiea, Depeche Mode, Boba Dylana i R.E.M., do U2, Georgea Michaela, Bon Jovija, Metallice, Shakire, Lady Gage i Beyonce.

Od svih dosadašnjih koncerata za Madonnin je najavljen najveći raspon cijena ulaznica koje će, ovisno o odabranom mjestu sjedenja, biti između 230 kuna i 1790 kuna, što je dosad najviša cijena za koncert neke pop zvijezde u Hrvatskoj.

Tokom skoro tridesetogodišnje karijere 54-godišnja pjevačica prodala je više od 300 miliona albuma i drži rekord najprodavanijeg solo izvođača u historiji koncerata i turneja. Sedmerostruka je osvajačica Grammya, producentica i tekstopisac, članica Rock and Roll Hall of Fame.

Posted by on 2012-02-08. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login