Maloljetnici uhapšeni zbog krađe šahtova

hapšenjePolicijski službenici I PU jučer u 04.00 sata lišili su slobode maloljetnog S.N., rođen 1994.godine u Sarajevu i maloljetnog Č.A., rođen 1994. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

Postoje osnovi sumnje da su ovi jučer oko 03.20 sati, izvršili krađu željeznih poklopaca sa šahtova u ulici Marija Mikulića, općina Centar Sarajevo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv maloljetnih S.N. i  Č.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

ZBOG TEŠKE KRAĐE UHAPŠEN H.M.

Policijski službenici IV PU jučer u 12.00 sati su pronašli i lišili slobode H.M., rođen 1984. u Kiseljaku, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

O hapšenju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.M. je jučer u 16.10 sati predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

P.M. UHAPŠEN ZBOG KRAĐE KOSILICE

Policijski službenici I PU jučer u 19.50 sati lišili su slobode P.M., rođen 1978. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

On je otuđio kosilicu iz podrumskih prostorija vlasništvo R.H. u ulici Hiseta, općina Centar Sarajevo.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.M. je predat u Odsjek za za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

ČETIRI N.N. OSOBE IZVRŠILE RAZBOJNIŠTVO

Jučer oko 17.15 sati, obaviještena je I PU da su 3. augusta oko 15.00 sati u ulici Muhameda Kantardžića, općina Centar Sarajevo,  četiri ženske N.N. osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad B.Dž. iz Sarajeva.

N.N. osobe su uz upotrebu fizičke snage, od B.Dž. otuđile torbu s telefonom i određenom sumom novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

O incidentu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji pronalasku izvršilaca.

NAPADNUT DRŽAVLJANIN CRNE GORE

Policijski službenici IV PU jučer u 20.15 sati lišili su slobode C.B., rođen 1966. u Sjenici i K.A., rođen 1987. u Sarjevu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

Oni su navedenog dana oko 19.10 sati, u ulici Podigmanska, općina Ilidža, fizički napali M.R., državljanina Crne Gore.

O incidentu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a C.B. i K.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

H.H. UHAPŠEN ZBOG NANOŠENJA TEŠKIH TJELESNIH POVREDA

Policijski službenici I PU jučer u 14.00 sati lišili su slobode H.H., rođen 1980. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede, na štetu Đ.Š. iz Sarajeva.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.H. je predat u Odsjek za za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U KS-u 17 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo, dogodilo se ukupno 17 saobraćajnih nezgoda, od toga 16 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Posted by on 2011-08-09. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login