Mamići nude kauciju za odbranu sa slobode

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić

Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda slijedeće sedmice će odlučivati o žalbama na istražni zatvor nedavno uhapšenim čelnicima zagrebačkog Dinama braći Zdravku i Zoranu Mamiću te izvršnom direktoru Hrvatskog nogometnog saveza Damiru Vrbanoviću, čiji su advokati od Suda zatražili da im uz novčanu kauciju omogući odbranu sa slobode.

Četvrti osumnjičeni, poreznik Milan Pernar koji je prvi završio u istražnom zatvoru, nije se žalio, neslužbeno zato jer je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) u odnosu na njega predložio najmanji broj svjedoka.

Advokati trojice osumnjičenika, koji su se žalili na istražni zatvor, sudu su ponovno ponudili i garancije, kao zalog da njihovi branjenici na slobodi neće ometati istragu i ponoviti nedjelo, zbog čega je USKOK i tražio da tokom istrage budu iza rešetaka.

Za Zdravka Mamića je ponuđena kaucija od pet miliona kuna (blizu 660.000 eura), za njegovog brata Zorana dva miliona kuna (264.000 eura), a za Vrbanovića 500.000 kuna (66.000 eura) u gotovini. Zbog toga nije isključeno da će vanraspravno vijeće koje će odlučivati o žalbama sutkinji istrage Erni Dražančić predložiti da razmotri mogućnost puštanja na slobodu uz kauciju i dodatne mjere opreza.

Posted by on 2015-07-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login