Mando Diao potvrdili nastup na INmusic festivalu 2012.

 Mando Diao

Mando Diao

Najpoznatiji švedski bend Mando Diao prvi put dolazi u Hrvatsku, i to na sedmi po redu INmusic festival u junu. Iz Švedske dolaze mnogi sjajni rock bendovi pa tako i ova atraktivna, energična petorka. Da su bez dlake na jeziku i da će bez zadrške reći će što misle, što je česta karakteristika skandinavskih bendova i vjerojatno poznato još od pojave Hivesa, Mando Diao su već demonstrirali svojim žestokim live nastupima.

Članovi benda počeli su svirati još kao tinejdžeri sredinom devedestih, a bend su osnovali pjevač/tekstopisac/klavijaturist Daniel Häglund i pjevač/tekstopisac/gitarist Björn Dixgärd. Do 1999. članovi sastava su se mijenjali, od tada su poznati kao Mando Diao, a ime su preuzeli iz Dixgärdovog sna. Već njihove rane svirke po klubovima je primijetila domaća kritika, da bi ubrzo došli i do švedskog MTV-a i prvog ugovora sa izdavačkom kućom EMI. U jesen 2002. godine izlazi album “Bring ‘Em In” koji je pronašao svoj put do mnogobrojne publike tokom naredne dvije godine.

U januaru 2005. godine svjetlo dana ugledao je i album “Hurricane Bar” koji promoviraju na turneji i koji im konstantno donosi sve veći broj obožavatelja diljem Europe.

Treći album “Ode To Ochrasy” na kojem se nalaze “zarazne pjesme” “Good Morning Herr Horst” i “Long Before Rock’n’Roll” već ocrtava zrelost i čistokrvni rock’n’roll. I Amerika ih je počela dozivati, pa je tako 2007. godine krenula i američka turneja, na kojoj nisu zaobišli ni najveći američki festival Coachella.

Najveći komercijalni uspjeh uslijedio je singlovima “Give Me Fire” i svjetskim hitom “Dance With Somebody” u 2009. godini, dok je iduće, 2010. godine, uslijedio Unplugged “Above and Beyond” na kojem je gostovala i glumica/pjevačica Juliette Lewis. Svirali su kao headlineri na mnogim velikim muzičkim festivalima poput Hurricanea, Rock Am Ringa, Southsidea, Rock im Parka i mnogih drugih.

Nastup švedske petorke Mando Diao hrvatski će fanovi prvi put imati prilike pogledati na ovogodišnjem INmusic festivalu koji će se održati 29. i 30. juna na zagrebačkom Jarunu!

Posted by on 2012-02-04. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login