Manu Chao La Ventura za jedno od najjačih izdanja EXIT festivala!

Manu Chao

Manu Chao

Revolucionarni muzičar, aktivista i jedan od najvažnijih glasova svjetske muzike Manu Chao, održaće novi nastup na glavnoj bini Exit festivala u subotu, 11. jula!

Uz već potvrđena imena Exit Avanture kao što su Robbie Williams, Motorhead, The Prodigy, Faithless, John Newman, Rudimental, Clean Bandit, Hardwell, Sigma, Martin Garrix, Tom Odell, Tale of Us, te još brojna iznenađenja, aktuelna muzička sezona u Novom Sadu, Beogradu i Budvi, biće jedna od najjačih u istoriji Balkana.

Poslije sedam godina od prethodnog, istorijskog koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada je glavna bina bila tijesna za 35.000 fanova koji su horski pevali i skakali uz ritmu Radija Bembe, Manu ovog puta dolazi sa svojom La Venturom,  koju, pored njega, čine još gitarista Madjid, basista Gambeat i bubnjar Garbancito.

Ova turneja La Venture bice pojačana sa još dva duvača, a set listu pored najvećih himni kao što su „Clandestino“, „Rainin’ In Paradize“, „Mi Vida“, „Politik Kills“ ili „Mala Vida“, činice i brojna iznenađenja, neobjavljene pjesme, a ponekad i obrade legendi kao što su Bob Marley! Manu je prošle godine održao niz nastupa na najvećim svjetskim festivalima kao što su Roskilde i Woodstock, a nedavno je održao i nekoliko stadionskih nastupa u Argentini i Kolumbiji!

Revolucionarno prodoran i podjednako miroljubiv, poznat po svom društvenom aktivizmu i nezadrživim stihovima, Manu Chao jedan je od najuticajnijih muzičara u novijoj istoriji, hvaljen podjednako širom planete uz koncerte na pet kontinenata! Francuski umjetnik i aktivista španskog porijekla, svoj karakteristični zvuk gradio je kroz razne pank uticaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood.

Njegove pjesme karakterišu beskompromisni stihovi, zbog čega je priznat kao glas slobodarskih generacija i mislećih ljudi koji ne prihvataju diktat globalne politike i sve većeg otuđenja savremenog svijeta.  Manu, kao nijedan muzičar na svijetu, objedinjuje pank stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam regea i euforiju ska muzike, što njegovim pjesmama daje poseban šmek, blizak publici sa svih meridijana.

Manu pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getou, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva.

Još dok je sa bratom Antoanom vodio grupu Mano Negra, nastupao je u nekoliko primorskih lokacija Afrike na bini sagrađenoj na palubi broda kojim su putovali tokom cijele turneje. Još jedna atipična bina je svakako i voz „The Ice Express“ na kojem je nastupao i putovao tokom turneje kroz ruralne delove Kolumbije. Preko pet miliona prodatih primeraka nagrađivanog albuma „Clandestino“ svedoči o dalekoj dostižnosti njegovog zvuka i uticaja, kao i činjenica da su Robbie Williams i Lily Allen obradili pjesme „Bongo Bong“ i „Je ne t’aime plus“ i izdali kao jedinstvenu numeru na Robijevom albumu Rudebox.

Najbolja akcija “4+1” ponovo je tu!

Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Exit, Sea Dance ili celu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobiće besplatno! Ulaznice za Exit koštaju 116 KM, a za Exit Avanturu (Exit + Sea Dance) samo 138 KM.

Posted by on 2015-04-11. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login