Masažom protiv glavobolje

Masaža glave

Masaža glave

Glavobolja može da bude jako neprijatna. Glavobolja se najčešće javlja kao posljedica neredovne ishrane, brzog života, stresa i lošeg sna. Ukoliko ne možete da uklonite ove faktore, onda uradite nešto prirodno i neškodljivo. Preporučujemo vam masažu protiv glavobolje. Ona će vas opustiti i učiniti da glavobolja nestane.

Masažu glave i sljepoočnica možete raditi sami, ali je najbolje da vam pomognu partner ili prijatelj. Potrebno je da spustite glavu u krilo partnera, ležeći na leđima, a možete i da sjedite okrenuti leđima partneru.

Masažu započnite od slepoočnica. Pokreti neka budu lagani i kružni. Masirajte tako 3 minuta i vodite računa da se koža tog dijela ne iritira previše jer onda masaža može postati neprijatna. Partner treba da napipa na sljepoočnicama gdje se nalazi malo udubljenje. Poslije masaže treba da vrhovima kažiprsta pritisne lagano tu tačku. Osjetićete kako se bol u prvom trenutku pojačava, a onda lagano popušta.

Nakon ove masaže uradite masažu dijela glave iznad čela. Partner treba šakama da uhvati glavu tako da mu samo palčevi ostanu slobodni. Krenite kružnim pokretima, a zatim nastavite vrhovima prstiju lagano ka tjemenu. Masirajte ovaj dio glave 3 minuta, a onda vrhovima palčeva na mjestu gde se oni spajaju iznad čela pritisnite lagano na nekoliko sekundi.

Poslije ove masaže glavobolja bi trebalo da nestane. Ukoliko je i dalje ima, nastavite sa masažom tjemena i potiljačnog dijela. Tjeme se masira takođe, kružnim pokretima, dok se masiranje potiljka radi isto kao i masaža dijela iznad čela (kružnim pokretima palčeva). Nakon ovih masaža umor i nervoza nestaju.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-05. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login