Međunarodni studentski festival “Zenica zove 2012.”

Zenica zoveOmladinski klub “Zenica zove” od 23. do 26. augusta organizator je 3. Međunarodnog studentskog festivala. Festival imena “Zenica zove 2012.” sastojat će se iz dva dijela: studentske konferencije i koncerta.

Prema informacijama organizatora, studentska konferencija će okupit studente s prostora ex Jugoslavije i bavit će se temama: “Moje viđenje mladih i njihovog identiteta“, “Bogatstvo različitosti, ko je ko u BiH“, “Isfrustrirani mladi, nasilje među mladima“, “Samopouzdanje mladih“, a u okviru konferencije učesnici će posjetiti tvrđavu Vranduk, Kraljevu Sutjesku i Bobovac.

Muzički dio festivala odžat će se 24. i 25. augusta u dvorištu Prve gimnazije, a nastupit će sastavi: Radio aktiv (Pula-Zagreb), Naksut Vesert (Zenica), Siledžije (Ljubuški), Die Querschlaeger (Gelsenkirchen, Njemačka), Zoster (Mostar), Elemental (Zagreb) i S.A.R.S. (Beograd).

Novost ovogodišnjeg festivala je “Nulta noć festivala”, koja će se održati u četvrtak, 23. augusta kada su u planu foto radionica, crtanje grafita i otvoreno ljetno kino.

Posted by on 2012-08-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login