Mercedes prijeti istupom iz Formule 1

F1, MercedesPrema engleskom dnevniku The Times u njemačkoj su F1 ekipi Mercedes ogorčeni jer njihov predstavnik neće dobiti mjesto u novom glavnom odboru koji će biti formiran pri izlasku dionica Formule 1 na berzu.

Svega mjesec dana od prve samostalne Grand Prix pobjede koju je na Velikoj nagradi Kine Mercedesu priskrbio Nico Rosberg njemačka ekipa prijeti istupanjem iz takmičenja Svjetskog prvenstva Formule 1.

U Mercedesu su prema navodima The Timesa razočarani jer im nije osigurano mjesto u novom glavnog upravnom tijelu Formule 1 koje će biti oformljeno zbog izlaska dionica Formule 1 na tržište.

Njemački je konstruktor u posljednje dvije godine uložio preko milijarde funti, ali pored relativnog novaka u takmičenju Red Bulla i Ferrarija nisu dobili mjesto za svog predstavnika u novom glavnom tijelu koje formira šef Formule 1 Bernie Ecclestone. Zajedno s nekadašnjim partnerom McLarenom Mercedes je ostao bez svog očekivanog čovjeka na vrhu, a zanimljivo je da je mjesto zagarantirano predstavniku vladajućeg režima u Bahreinu koji već više od godine dana odolijeva protestima zbog kojih je i otkazana prošlogodišnja utrka.

Odlazak Mercedesa iz Svjetskog prvenstva Formule 1 značio bi zatvaranje 1.000 radnih mjesta, te pad vrijednosti dionica Formule 1 za oko 20 posto od procijenjenih 6 milijardi funti.

U Mercedesu još nisu niti demantirali niti potvrdili priču.

Posted by on 2012-05-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login