Mešić se vrijedno priprema, spreman dočekuje SP

Kemal Mešić

Kemal Mešić

Kemal Mešić jedan je od trojice bh. atletičara koji će nastupiti na svjetskom prvenstvu od 22. do 30. augusta u Pekingu.

Bosanskohercegovački bacač kugle u glavni grad Kine putuje sa ciljem da ostvari plasman u finale takmičenja i ispuni normu za olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru.

Mešić, koji se vrijedno priprema u Sarajevu, na posljednjem takmičenju je zadobio lakšu povredu lista, ali vjeruje da će spreman dočekati SP.

“Kemal se malo povrijedio, ali će biti spreman. Vrijedno se priprema, a cilj nam je da ostvari normu za olimpijske igre koja iznosi 20,50 m”, kazao je Feni otac i trener bh. atletičara Fuad Mešić.

Kemal Mešić je u ovoj godini nastupio na pet takmičenja, a u Slovenskoj Bistrici je ostvario rezultat od 20,49 m, što je samo centimetar slabiji rezultat od olimpijske norme.

Osim Mešića, u Pekingu će nastupiti i drugi bh. bacač kugle Hamza Alić, te trenutno najbolji bh. atletičar, srednjoprugaš Amel Tuka.

Mešić i Alić sa svojim trenerima u Peking putuju u ponedjeljak, a Amel Tuka tri dana ranije.

Posted by on 2015-08-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login