Messi je jednostavno najbolji

Pep GuardiolaPep Guardiola je, očekivano, bio zadovoljan poslije ubjedljive pobjede nad Štutgartom u osmini finala Lige šampiona, ali je poručio da Barcelona neće osvojiti takmičenje ako Ibrahimović i Henry ne budu igrali na najvišem nivou.

“Nećemo ništa osvojiti bez najboljeg Ibre i najboljeg Henryja. Thierry je bio dobar sinoć, ali potrebno je nešto više, potrebno je da potpuno vrati agresivnost”, rekao je trener koji je Šveđanina uveo u igru tek u 66. minutu.

Kada je završio sa kritikama, Gvardiola je prešao na pohvale.

“Zadovoljan sam igrom, bili smo veoma agresivni, nismo dali protivniku vremena da razmišlja, bili smo odlični u tranziciji i lopta se odlično kretala”, rekao je Guardiola.

Trener Barse je osim timske igre morao da se osvrne i na nevjerovatnog Lea Messija.

“Leo je pokazao da je jednostavno najbolji. Odličan je bio i  Ture, on je prava zvijer na terenu”, rekao je Guardiola i istakao da je u posljednjih nekoliko godina samo Manchester United stigao do četvrtfinala u sezoni u kojoj brani titulu.

sportportal / bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login