Migranti izmješteni s Graničnog prelaza “Maljevac”

migranti

migranti

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona u poslijepodnevnim satima izmjestili su migrante i izbjeglice s Graničnog prijelaza “Maljevac” kod Velike Kladuše.

Grupa od skoro 200 migranata i izbjeglica je bez primjene policijske sile izmještena u poslovni objekat kompanije “Miral” u prigradskom naselju Polje.

Tako su nakon osam dana napokon osigurani svi uslovi za stavljanje u funkciju ovog graničnog prijelaza s Republikom Hrvatskom. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, na tu smještajnu lokaciju bi trebali biti premješteni i svi koji borave u neuslovnom improviziranom kampu “Trnovi”.

Kapacitet novog privremenog prihvatnog kampa u Velikoj Kladuši trebao bi biti za oko 400 osoba.

Rješavanjem ovog problema osigurani su humaniji životni uslovi za migrante i izbjeglice koji trenutno tamo borave, ali i ispunjeni zahtjevi privrednika i građana Velike Kladuše o hitnom otvaranju Graničnog prijelaza “Maljevac”.

Posted by on 2018-10-30. Filed under Velika Kladuša, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login