Migranti povrijeđeni u incidentu na granici BiH i Hrvatske

Više migranata povrijeđeno je u incidentu u utorak navečer u blizini državne granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a povrijeđeni su kazali da su im povrede nanijeli hrvatski policajci.

Migranti su u noći s utorka na srijedu pronađeni na teritoriji opštine Velika Kladuša u blizini granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, potvrdio je Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

migranti
migranti

S obzirom da na slučaju nije radila policija Unsko-sanskog kantona, Šiljdedić nije ulazio u detalje, ali je iznio saznanja do kojih su došli.

“Kolege iz Granične policije BiH navodno su pronašli lica na teritoriji Velike Kladuše, u blizini granice. Oni su ih dovezli u dom zdravlja. Navodno imaju određene povrede. Ne znam ni koliko lica, ni koje vrste povreda. Prema onome što znam od kolega na terenu navodno su migranti, koji su izjavili da su prebačeni iz Hrvatske na teritoriju BiH. To je sve što znamo u ovom trenutku, a za sve ostale informacije nadležna je Granična policija”, rekao je Šiljdedić.

Nešto ranije iz Doma zdravlja Velika Kladuša potvrđeno je da je sinoć primljeno 18 povrijeđenih osoba, koji su dovezeni u pratnji pripadnika Granične policije BiH.

Kako su kazali iz Doma zdravlja, šest migranata je poslano na radiološku obradu, a rezultati pregleda bit će poznati uskoro.

“Od tih 18, šest je poslano na radiološku obradu, a u toku današnjeg dana oko 8 sati su urađene detaljne pretrage snimaka i oko 10 sati će se detaljnije znati o kakvim povredama se radi. Za preostalih 12 osoba je sa sigurnošću utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim povredama”, kazala je Evresa Okanović iz Doma zdravlja Velika Kladuša.

Na mjestu događaja je intervenirala Granična policija Bosne i Hercegovine iz koje je stiglo saopćenje: 

“U vezi događaja na granici Bosne i Hercegovine, na području Velike Kladuše, upoznato je Tužilaštvo BiH. Granična policija poduzima mjere i ranje pod nadležnošću Tužilaštva BiH, u skladu s čim su informacije u nadležnosti Tužilaštva BiH”, izjavila je Sanela Duljković, glasnogovornica Granične policije BiH.

Posted by on 2019-08-07. Filed under Bihać, Velika Kladuša, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login